ინგრედიენტები:
- 4 ცალი დიდი ზომის სიბასი
- ნაღებისა და ხაჭოს ყველი 140 გრამიანი - 3 შეკვრა
- 2 კვერცხი
- 1 თავი ხახვი
- რუკოლა (არუგულა) (შეიძლება გამოიყენოთ წიწმატიც) 80 გრ
- მარილი, პილპილი გემოვნებით
- მოთუშული პომიდორი ჩერი გარნირისთვის
მომზადების წესი
გავასუფთაოთ თევზი, გავრეცხოთ, ქაღალდის ხელსახოცით კარგად გავამშრალოთ, სიგრძეზე ღარმად გავჭრათ ზურგის მხრიდან, მხოლოდ ბოლომდე სიღრმეში არ ჩავიდეთ, მაკრატლით ამოვაჭრათ და ფრთხილად ამოვასუფთავოთ ხერხემლისგან.
წავუსვათ მარილი შიგნიდან და გარედან.
შიგთავისითვის:ავთქვიფოთ 2 კვერცხი, დავუმატოთ ყველი, ხახვი, რგოლებად დაჭრილი, მარილი, პილპილი, კარგად შევურიოთ, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი რუკოლა,
მომზადებული მასით კარგად ამოვავსოთ თევზი, ცეცხლგამძლე ფორმას წავუსვათ ძირზე და გვერდებზე ნაღების კარაქი, სათითოად ჩავალაგოთ მჭიდროდ სიგრძეზე ისე რომ ამოვსებული მასა ზემოთ მოექცეს, ასევე, თევზებს გვერდებზეც წავუსვათ ცხიმი რომ ერთმანეთს არ მიეკროს და შევდგათ წინასწარ გახურებულ 205-210 გრ ღუმელში, 30-35 წუთით.
მომზადების მერე ლანგარზე გავაფორმოთ ჩერით, წინასწარ ამოვავალოთ პომიდორი ზეითუნი ზეთში და და 10 წუთით შევაგდოთ ღუმელში რომ ოდნავ მოიშუშოს.
გემრილად მიირთვით
მასალის გამოყენების პირობები