ნიორი
ნიორი არა მხოლოდ „ვამპირებისგან გვიცავს“, არამედ მასში შემავალი ნივთიერებები ადამიანის იმუნური სისტემის გაძლიერებას უწყობს ხელს, ეს ყოველივე კი ონკოლოგიურ დაავდაებებთან საბრძოლველად აუცილებელი პირობაა. მეცნიერებმა დიდი ხნის წინ დაადგინეს, რომ ნიორი ამცირებს გულის დაავადებებისა და ინსულტის განვითარების რისკს. ამასთანავე, ნიორი ადამიანს იცავს კუჭნაწლავი სისტემის კიბოს განვითარებისგან.
კვლევებმა დაადგინა, რომ ადამიანები, რომლებიც ნიორს რეგულარულად მოიხმარენ, მსგავსი პრობლემების წინაშე იშვიათად დგებიან. მეცნიერები გირჩევენ, რაც შეიძლება ხშირად მიიღოთ ნიორი. კვირის განმავლობაში რეკომენდირებულია ე.წ. 5 კბილი ნიორის მიღება.
ლობიო
ლობიო დიდი რაოდენობით ცილას შეიცავს. იგი ორგანიზმს კარგი ხარისხის იმუნური ბოჭკოებით უზრუნველყოფს. ამასთანავე, ლობიო ონკოლოგიური დაავადებების წინააღმდეგ ერთგვარ „იმუნიტეტადაც“ კი შეიძლება ჩავთვალოთ. ლობიო გარკვეული სახის ფიტოქიმიურ ნივთიერებებს შეიცავს, რაც ბოჭკოვანი ფენის გენეტიკური დაზიანებების განვითარებას უშლის ხელს. ლობიომ შესაძლოა ადამიანის ორგანიზმი მრავალი სახის კიბოსგან დაიცვას.
სტაფილო
ყველამ კარგად ვიცით, რომ სტაფილო ძლიერი ანტიოქსიდანტი და ბეტა-კაროტინების წყაროა. მაგრამ თითოეულმა ჩვენგანმა არ იცის, რომ დასახელებული ნივთიერებები ამცირებს გარკვეული ტიპის კიბოს წარმოშობის რისკს - მაგალითად პირის ღრუს კიბო, ყელის კიბო, სწორი ნაწლავისა და კუჭის კიბო, ასევე შარდის ბუშტის. უროლოგების კვლევამ დაადგინა, რომ სტაფილო ერთერთი საუკეთესო გზაა შარდის ბუშტის კიბოსთან საბრძოლველად.
ბროკოლი
ამ მცენარეს შუძლია კიბოს უკანასკნელ სტადიაზეც კი იბრძოლოს მეტასტაზების დასამარცხებლად. ბროკოლი ანტიოქსიდანტის როლს ასრულებს და ადამიანის ბოჭკოების სტიმულაციას უწყობს ხელს, აიძულებს მათ იბრძოლონ მძიმე დაავადების წინააღმდეგ.
სოკო
ეს პროდუქტი ყოველგვარ დადებით ნივთიერებებს შეიცავს და კიბოსთან ბრძოლისთვისაც სოკო ძალიან ეფქტური საშუალებაა. ჯერკიდევ ექვსი ათასი წლის წინ ჩინელები აზიურ სოკოს მედიცინაში იყენებდნენ.
ჟოლო
ჟოლო ანტიოქსიდანტებისა და სხვა ნივთერებების წყაროა, რომელიც ადამიანის ორგანიზმს კიბოსგან იცავს.
ანანო კვაჭანტირაძე
მასალის გამოყენების პირობები