ბრიტანეთის ერთ-ერთი პოპულარული საკურორტო ადგილის ბრაიტონისა და ჰოვის სიტის საბჭო განიხილავს გადაწყვეტილებას, რომ პლიაჟებზე, ტყე პარკებსა და სხვა ღია სივრცეში გრილზე ხორცის შეწვა აიკრძალოს. საბჭოს აზრით, ამით ის დაიცავს საკურორტო ზონის ჰაერს CO2-ის დონის მომატებისგან. საბჭო აპირებს, რომ 2030 წლისთვის ბრაიტონი და ჰოვი ნახშირორჟანგ-ნეიტრალურ კურორტად გადააქციოს.
ამ პროექტის ავტორი მწვანეთა მოძრაობაამ რომელიც საბჭოში უმრავლესობას წარმოადგენს. და თვლის, რომ მთელს მსოფლიოში პოპულარული ბარბექიუს შეწვა ხელს უწყობს დედამიწის ატმოსფროში ნახშირორჟანგის მომატებას.
ამ საკამათო გადაწყვეტილებამ ადგილობრივი მოსახლეობის, ტურისტებისა და ტურისტული ბიზნესის წარმომადგენლების აღშფოთება გამოიწვია. ისინი თვლიან, რომ ბარბექიუს შეწვის აკრძალვა ტურისტულ ბიზნესს მოკლავს.
"უფრო სწორი გადაწყვეტილება იქნება, თუ ხორცის ღია სივრცეში შეწვისთვის სპეციალური ადგილები გამოიყოს. თანაც ჩვენს ქალაქში უამრავი საწარმო თუ საოჯახო ტექნიკაა, რომელიც გაცილებით მეტ CO2-სგამოყოფს, ვიდრე დამსვენებლების მიერ შემწვარი ბარბექიუ," - აცხადებენ საბჭოს გადაწყვეტილების მოწონააღმდეგეები.
მასალის გამოყენების პირობები






