ესმა კუნჭულია: აქ იხილავთ ჩემს ხაჭოს პასქას მოხალული თხილით:))) ეს არის გემო, რომელიც არ დაგავიწყდებათ:))) მოხალული სურნელი ლიმონს და ფორთოხალს ერთწყმის და არაჩვეულბრივი გამოდის. მთავარია კარგად დაწრიტოთ მომავალი 3 დღე ზედმეტი შრატისგან... ამისათის ნასვრეტებიანი ყვავლის ქოთანი გამოიყენეთ:))) მარლა აფთიაქში შეიძინეთ, სტერილური.... ჰოდა, შეუდექით:)))
1 კგ ნატურალური ხაჭო
200 გრ. ნაღების კარაქი
200 გრ. არაჟანი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ფხვნილი
1 ცალი ლიმონის ცედრა
1 ცალი ფორთოხლის ცედრა
150 გრ. ქიშმიში
100 გრ. ცუკატები
300 გრ. წინასწარ მოხალული ქართული თხილი
300 გრ. შაქარი
რეცეპტისა და ფოტო მასალის წყარო: www.gastroguide.borjomi.com
საფეხური 1
გაადნეთ კარაქი. თხილი დანაყეთ, ან მსხვილად დააქუცმაცეთ ბლენდერში . არაჟანი და შაქარი ათქვიფეთ მიქსერით, ან კარგად მოურიეთ ხის კოვზით. მასა დაუმატეთ ხაჭოს.
საფეხური 2
ინგრედიენტები მოათავსეთ დიდ ჯამში და შეურიეთ ერთმანეთს, დაუმატეთ ვანილი, ლიმონისა და ფორთოხლის ცედრა. ხაჭოს პასქა სამი დღის განმავლობაში მაცივარში უნდა დაიწრიტოს. ამისთვის ის უნდა მოვათავსოთ ნასვრეტებიან ფორმაში.
საფეხური 3
დაჭერით მარლა და რამდენიმე ფენად გადაკეცეთ. ჩააფინეთ ქოთანში ან თუშფალანგში ისე, რომ ზედა ფენა პასქის ჭურჭლიდან გადმოეფინოს. ხაჭოს მასა მოათავსეთ ჭურჭელში, ზედ გაადაფარეთ მარლა, კარგად შეფუთეთ და ზედ დაადეთ სიმძიმე. ხაჭოიანი ფორმა ჩადგით ჯამში და მირთმევამდე სამი დღით ადრე მოათავსეთ მაცივარში. სამი დღის მანძილზე, ყოველ სამ საათში მაცივრიდან გამოიღეთ ქვედა ჯამი და ზედმეტი სითხე გადაწურეთ.
მომსახურების რიტუალი
სუფრაზე გატანამდე ქოთანი ამოაყირავეთ ლამაზ თეფშზე, პასქას შემოაცალეთ მარლა და მორთეთ გემოვნებით. შეგიძლიათ მოასხათ თეთრი ან შავი შოკოლადის მინანქარი.
მასალის გამოყენების პირობები