ბროწეული და ჭარხალი შეინახეთ ცალ-ცალკე, ხოლო სალათის დანარჩენი ინგრედიენტები მოათავსეთ ერთ ჭურჭელში და მაიონეზით შეაზავეთ. ძალიან თხელი მასა არ უნდა გამოგივიდეთ. სალათისთვის, სასურველია, გამოიყენოთ მრგვალი ფორმის ლამბაქი, რომლის ცენტრშიც მოათავსებთ ჭიქას.
ლამბაქზე, ჭიქის გარშემო დააფინეთ ჭარხლის ფენა და მოასხით მაიონეზი. შემდეგ ძირითადი მასა-მაიონეზი. ზემოდან ჭარხალი-მაიონეზი (ამ სალათისთვის მნიშვნელოვანია წითელი ფერი, ამიტომ ამიონეზის "გამოჩენის" თავიდან ასაცილებლად შეგიძლიათ მაიონეზი წინასწარ გადაურიოთ ჭარხალში, რომ შეიღებოს). სულ ბოლოს კი, ამოაცლით ჭიქას და გარედან მოაყრით ბროწეულს. სალათაც მზადაა,
ინგრედიენტები
ჭარხალი - 4 ცალი,
ბროწეული - 3 ცალი,
კარტოფილი - 4 ცალი,
სტაფილო - 4-5 ცალი,
კვერცხი - 2 ცალი,
ქათმის ხორცი - 200-300 გრამი,
ნიგოზი - 100 გრამი,
ხახვი -2 თავი,
ყველი (სასურველია "სულგუნი") - 100 გრამი,
შავი პილპილი,
მარილი,
სასალათე მაიონეზი – 2 ცალი.მასალის გამოყენების პირობები