ანტუან ბარდონი - საფრანგეთის ბიზნეს-საბჭოს პრეზიდენტია, უყვარს კულინარია, ამზადებს იდეალურად და კვირაში 2-3-ჯერ სტუმრებს საკუთარი გასტრონომიული შედევრებით ანცვიფრებს...
ანტუანმა ასეთი მარტივი ვერსია გამოგიგზავნათ: ვაშლი გათალეთ, გული ამოაცალეთ და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად... ნაჭრებს თავი და ბოლო წააჭერით, ტაფაზე კარგადრომ დაჯდეს;))))
გამოსაცხობ ტაფაზე დაყარეთ შაქარი 1 სანტიმეტრის სიმაღლეზე, თანაბრად დაფარეთ ტაფის ძირი და ბლომად დაფქული დარიჩინი მოაყარეთ...
ზედ მიჯრით დააწყეთ ვაშლები. ფოტოს დაუკვირდით და ადვილად მიხვდებით, როგორ უნდა ააწყოთ ტარტ ტატენი... მთავარია ვაშლები ძალიან მჭიდროდ ჩაალაგოთ, გამოცხობის პროცესში, ვაშლი ისედაც დადნება და დაპატარავდება და ბევრი ადგილი რომ არ დაგრჩეთ....
როცა ტაფას ვაშლით გაავსებთ, შედგით ღუმელში და ვაშლები დაბრაწეთ... ანტუანს ცოტა ზედმეტი მოუვიდა, ვაშლები ოდნავ ზედმეტად გადაიბრაწა...
გამოიღეთ და ტაფაზე საბანივით გადააფარეთ ქაღალდიანად ფენოვანი ცომი... მაკრატლით კოხტად შემოაჭერით ზედმეტი ნაწილები და როცა მიხვდებით, რომ ვაშლი კოხტად დაფარეთ ხომით, ცომის ქაღალდი ააცალეთ და შედგით გამოსაცხობად...
მალე ცხვება, არ დაგეწვათ....
გამოიღეთ და ფრთხილად შეაყანყალეთ ტაფა... ზედ დაადეთ დიდი თეფში და ოსტატურად ამოაყირავეთ ნამცხვარი...
მიიღებთ სურნელოვან, უგემრიელეს ტარტ ტატინს...
დიახ, ეს ტარტი დებმა ტატინებმა ტავის დროზე ამოაყირავეს - ცომი ქვემოთ მოექცა, ვაშლი ზემოთ... ისტირია ყვება, რომ რესტორანში უამრავი სტუმრის გამო, გადაღლილმა დებმა შეცდომა დაუშვეს - ჯერ ვაშლი ჩაალაგეს ტაფაში, ცომი ზედ გადააფარეს...
ეს გემრიელი შეცდომა დღეს ფრანგული საკონდიტრო შედევრია...
ტკბილი შაბათ-კვირა თქვენ;))))
ესმა
მასალის გამოყენების პირობები