გულსართისთვის: 500 გ. ნაღების ყველი (ცრეამ ცჰეესე), 3 კვერცხი, 1 კვერცხისცილა, 100 გ. კარაქი, 150 გ. შაქარი, 1/2 ლიმონი, 150 გ. 35%-იანი ნაღები, 2-3 ს.კ.კარტოფილის სახალმებელი, 500 გ. მარწყვი, 1 პაკეტი ტორტზე მომსასხმელიჟელე.
მომზადება:ფქვილი და კარაქი ავზილოთ, დავუმატოთ კვერცხის გული,შაქარი, ვანილის შაქარი და მოვზილოთ ცომი, გავახვიოთ ცელოფანში დადავდოთ მაცივარში დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. შაქარი და კარაქიგავთქვიფოთ სანამ არ გათეთრდება, დავუმატოთ კვერცხის გულები, ლიმონისცედრა და წვენი. ცალკე ავურიოთ ყველი და ნაღები, შემდეგ დავუმატოთმომზადებულ მასას. კვერცხის ცლა კარგად ავთქვიფოთ და სახამებელთანერთად ფრთხილად შევურიოთ ყველის გულსართს. ღუმელი გავახუროთ 180გრადუსამდე. ცოომი თხლად გავაბრტყელოთ და მოვათავსოთ წინასწარცხიმწასმულ ფორმაში და ღუმელში შევდგათ 15 წუთით, შემდეგ ზემოდანმოვათავსოთ ყველის მასა და დაბალ ცეცხლზე ვაცხოთ დაახლოებით 1 საათისგანმავლობაში.
მასალის გამოყენების პირობები