250 გრამი დაბალპროცენტიანი (0%) ხაჭო
150 გრ შაქარი
1 შეკვრა ვანილის შაქარი (გერმანული)
2 კვერცხი
8 სუფრის კოვზი ზეთი
4 სუფრის კოვზი რძე
500 გრ ფქვილი
1 შეკვრა გამაფხვიერებელი
1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
დიციულ
100 გრ ქიშმიში (შეგიძლიათ დაალბოთ რომში)
50 გრ კარაქი
შაქრის პუდრა
შაქარი+ ხაჭო+ვანილი+კვერცხი+რძე+ზეთი ავურიოთ კარგად.
ცაკლე: 450 გრამი ფქვილი+გამაფხვიერებელი + დარიჩინი (ჩავრთოთ ამ დროს მიქსერის დაკლაკნილი ფეხი). ეს მასა გადავურიოთ მთავარ მასას, დავამატოთ ნიგოზი და ქიშმიში. ბოლოს ხელით გადავზილოთ.
მივცეთ გრძელი ფორმა და შუაში ხელით ოდნავ ჩავაღრმაოთ. ჩავდოთ კექსისგრძელ ფორმაში (ისედაც შეიძლება, დიდ „ჟარონაზე“) და ვაცხობთ 200%-ზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში შევარდისფრებამდე.
შეგრილებულს ვუსვამთ დამდნარ კარაქს და ვაყრით შაქრის პუდრას, სანამ არ დაიფარება თეთრად.
გემოების ნამდვილი ზეიმი იწყება;)))
მასალის გამოყენების პირობები